5

Installed Mindstorms EV3 application on MS Windows 7 Home Premium v6.1 (Build 7601: Service Pack 1) and I keep getting the same error message when launching.

A white window pops up with the following:

LEGO MINDSTORMS EV3 has detected a problem during application launch. Press OK to close the application and get more information about fixing the problem.

There is only a single "OK" button to press and it then launches the web browser to a lego page link which cannot be found.

I have checked with Lego tech support and they suggested the issue was with MS Silverlight which I un-installed and re-installed along with the EV3 application... all to no avail.

Any ideas?

  • I have the same problem, did you find a solution? – user5794 May 15 '15 at 13:50
  • To my surprise, re-installing Silverlight did resolve the issue for me on .Windows 10) – user9322 Oct 14 '17 at 3:46
3

I had this problem with windows 10. Installing the latest silverlight from here: https://www.microsoft.com/getsilverlight/Get-Started/Install/Default.aspx did the trick

  • 1
    This also works for fixing Mac OSX – James A Mohler Feb 19 '16 at 5:33
0

Try this guide I found in the LEGO Education Website: https://education.lego.com/en-us/support/mindstorms-ev3/software-launch-issues

0

If the program opens but loading appears the whole time, just open a new program and save it... and open it again, it will work.

This is a glitch.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.